Geluk

Vrachtschip Dugong Ace redt bemanning catamaran na haaienaanval

Car carrier Dugong Ace heeft drie zeilers gered nadat hun catamaran meerdere keren door haaien was aangevallen. Het vaartuig liep forse schade op. De bemanning van het vrachtschip redde de zeilers van de onbestuurbare, half zinkende catamaran. Dat meldden Australische media.

Car carrier Duging Ace heeft drie zeilers gered nadat hun catamaran meerdere keren door haaien was aangevallen. Foto AMSA

Beide rompen, de drijvende delen van de catamaran, waren beschadigd door de haaienaanvallen, zegt de Australische reddingsdienst. Volgens Australische media waren er twee Russen en een Fransman aan boord. Ze zeilden de wereld rond met hun catamaran Tion en waren nu onderweg van Vanuatu naar Australië.

De Australische reddingsbrigade AMSA ving een noodsignaal dat via een radiobaken was verstuurd. De catamaran bevond zich toen 835 kilometer van de Australische stad Cairns. ‘De zeilers zeiden dat bij haaienaanvallen grote stukken van hun catamaran waren afgebroken’, zegt een woordvoerder van de brigade.

De autoriteiten vroegen assistentie aan een autotransportschip in de buurt, de Duging Ace. Ze zijn via een ladder aan boord geklommen. Ze worden naar Brisbane gebracht, waar ze donderdag zullen aankomen.

Car carrier Dugong Ace.

Ontzettend veel geluk

De Australische reddingsdienst AMSA toonde beelden van de beschadigde catamaran en wees naar aanleiding van het incident op het belang van een radiobaken aan boord.

De woordvoerder van AMSA benadrukte dat de drie zeilers ‘ontzettend veel geluk’ hebben gehad dat het vrachtschip zo dicht in de buurt was. De oceaan is zo enorm, het gebeurt zelden dat er een schip in de buurt is bij een noodsignaal op volle zee.

Vrachtschip Dugong Ace redt bemanning catamaran na haaienaanval | Schuttevaer.nl
Geluk

Vrachtschip Dugong Ace redt bemanning catamaran na haaienaanval

Car carrier Dugong Ace heeft drie zeilers gered nadat hun catamaran meerdere keren door haaien was aangevallen. Het vaartuig liep forse schade op. De bemanning van het vrachtschip redde de zeilers van de onbestuurbare, half zinkende catamaran. Dat meldden Australische media.

Car carrier Duging Ace heeft drie zeilers gered nadat hun catamaran meerdere keren door haaien was aangevallen. Foto AMSA

Beide rompen, de drijvende delen van de catamaran, waren beschadigd door de haaienaanvallen, zegt de Australische reddingsdienst. Volgens Australische media waren er twee Russen en een Fransman aan boord. Ze zeilden de wereld rond met hun catamaran Tion en waren nu onderweg van Vanuatu naar Australië.

De Australische reddingsbrigade AMSA ving een noodsignaal dat via een radiobaken was verstuurd. De catamaran bevond zich toen 835 kilometer van de Australische stad Cairns. ‘De zeilers zeiden dat bij haaienaanvallen grote stukken van hun catamaran waren afgebroken’, zegt een woordvoerder van de brigade.

De autoriteiten vroegen assistentie aan een autotransportschip in de buurt, de Duging Ace. Ze zijn via een ladder aan boord geklommen. Ze worden naar Brisbane gebracht, waar ze donderdag zullen aankomen.

Car carrier Dugong Ace.

Ontzettend veel geluk

De Australische reddingsdienst AMSA toonde beelden van de beschadigde catamaran en wees naar aanleiding van het incident op het belang van een radiobaken aan boord.

De woordvoerder van AMSA benadrukte dat de drie zeilers ‘ontzettend veel geluk’ hebben gehad dat het vrachtschip zo dicht in de buurt was. De oceaan is zo enorm, het gebeurt zelden dat er een schip in de buurt is bij een noodsignaal op volle zee.