Wraktransport

Fjord arriveert met wrak OS 35 bij Decom Amsterdam

De eindbestemming werd lange tijd stilgehouden maar het halfafzinkbare zware-ladingschip Fjord van Koole Contractors uit Vijfhuizen heeft het geborgen wrak van de bulkcarrier OS 35 afgeleverd bij scheepssloperij Decom in Amsterdam. Dat gebeurde 15 augustus, op twee weken na een jaar nadat de 184 meter lange OS 35 na een aanvaring met een LNG-tanker aan de oostkant van Gibraltar zonk.

De Fjord in IJmuiden. Op de achtergrond de ertsopslag van Tata Steel aan de Ertskade. Voor de Fjord trekt de Telstar, aan de achterkant houden de Svitzer Amstel en de  Svitzer Jupiter de sleep onder controle. Foto Floor Koole

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer