Column

Zware Kees: zweetzomer

Het is een voor mij vreemd schip. En gróót ook, bovenal. Nog nooit ben ik kapitein geweest op een schip zo vreselijk groot. Ik bestijg trap na trap, op weg naar de brug (geen lift?). Daar wacht mij weer een verrassing: de brug, ook gigantisch, is van het oude type. Een aparte kaartenkamer, een roerstand in het midden en aan de voorkant een ouderwetse buisradar. Eén maar? Mag dat tegenwoordig nog?

Santo Andre oude type brug
Santo Andre oude type brug Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Zware Kees: zweetzomer | Schuttevaer.nl
Column

Zware Kees: zweetzomer

Het is een voor mij vreemd schip. En gróót ook, bovenal. Nog nooit ben ik kapitein geweest op een schip zo vreselijk groot. Ik bestijg trap na trap, op weg naar de brug (geen lift?). Daar wacht mij weer een verrassing: de brug, ook gigantisch, is van het oude type. Een aparte kaartenkamer, een roerstand in het midden en aan de voorkant een ouderwetse buisradar. Eén maar? Mag dat tegenwoordig nog?

Santo Andre oude type brug
Santo Andre oude type brug Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer