Dader gezocht

Lichtboei aangevaren, mogelijke dader via radarbeelden opgespoord

Lichtboei W32 A op de Waal ter hoogte van kmr 928.700 (beneden Sint Andries) aan de rechteroever is deze week aangevaren. ‘De lamp is verdwenen, de dader is onbekend’, zo twitterde Rijkswaterstaat gisteren, maar inmiddels is een schip in beeld dat de aanvaring veroorzaakte.

De aangevaren boei. Foto Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat verzond gisteren een Bericht aan de Scheepvaart (BAS) met het bericht dat de lichtboei was aangevaren en de dader werd gezocht. De Verkeerspost heeft nu een mogelijk schip in beeld door het bekijken van de radarbeelden. ‘Die kan van de week nog een telefoontje verwachten’, aldus Rijkswaterstaat.

Het BAS bericht is ingetrokken. De lichtboei wordt zo snel mogelijk vervangen. Bij een aanvaring met een boei moet dat gemeld worden, dat is in dit geval niet gebeurd. De schade wordt mogelijk verhaald op de dader.

Lees ook:

Veerboot Koegelwieck raakt boei op Waddenzee

Onderzoeksteam is op zoek naar specifieke getuigen: schipper en opvarenden van een binnenvaartschip

Lichtboei aangevaren, mogelijke dader via radarbeelden opgespoord | Schuttevaer.nl
Dader gezocht

Lichtboei aangevaren, mogelijke dader via radarbeelden opgespoord

Lichtboei W32 A op de Waal ter hoogte van kmr 928.700 (beneden Sint Andries) aan de rechteroever is deze week aangevaren. ‘De lamp is verdwenen, de dader is onbekend’, zo twitterde Rijkswaterstaat gisteren, maar inmiddels is een schip in beeld dat de aanvaring veroorzaakte.

De aangevaren boei. Foto Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat verzond gisteren een Bericht aan de Scheepvaart (BAS) met het bericht dat de lichtboei was aangevaren en de dader werd gezocht. De Verkeerspost heeft nu een mogelijk schip in beeld door het bekijken van de radarbeelden. ‘Die kan van de week nog een telefoontje verwachten’, aldus Rijkswaterstaat.

Het BAS bericht is ingetrokken. De lichtboei wordt zo snel mogelijk vervangen. Bij een aanvaring met een boei moet dat gemeld worden, dat is in dit geval niet gebeurd. De schade wordt mogelijk verhaald op de dader.

Lees ook:

Veerboot Koegelwieck raakt boei op Waddenzee

Onderzoeksteam is op zoek naar specifieke getuigen: schipper en opvarenden van een binnenvaartschip