Grain de Sail 2

Nieuw zeilend vrachtschip te water in Vietnam

De Piriou-werf in Vietnam heeft voor de Franse rederij Grain de Sail het zeilvrachtschip Grain de Sail 2 te water gelaten. Het 52 meter lange schip kan zeilend 350 ton vracht vervoeren en moet eind dit jaar in de vaart komen.

De romp van Grain de Sail 2 gaat te water in Vietnam. Grain de Sail 2

Het schip is ook gemotoriseerd en zal in eerste instantie op de motor naar Frankrijk varen, waar de tuigage wordt aangebracht. Eenmaal in de vaart zal de Grain de Sail 2 met een zeiloppervlak van 1170 vierkante meter trans-Atlantische oversteken gaan maken vanuit thuishaven Saint Malo. Ze vervoert Franse wijn naar Amerika en neemt voor de retourreis cacao, koffie en rum mee voor de Franse markt. Het is het tweede schip van de rederij. De eerste Grain de Sail is 24,40 meter lang en doet dit werk al succesvol met slechts 50 ton lading.

Lees ook:

Luxe zeiljacht Grain de Sail ingezet als vrachtvaarder

Zeilend vrachtschip Tres Hombres brengt 10 ton cacaobonen in twee maanden naar Amsterdam

Nieuw zeilend vrachtschip te water in Vietnam | Schuttevaer.nl
Grain de Sail 2

Nieuw zeilend vrachtschip te water in Vietnam

De Piriou-werf in Vietnam heeft voor de Franse rederij Grain de Sail het zeilvrachtschip Grain de Sail 2 te water gelaten. Het 52 meter lange schip kan zeilend 350 ton vracht vervoeren en moet eind dit jaar in de vaart komen.

De romp van Grain de Sail 2 gaat te water in Vietnam. Grain de Sail 2

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer