Eerste vaatje

Haring nog niet vet genoeg om haringseizoen te openen

De Nederlandse Haringgroothandelsvereniging heeft besloten de start van het haringseizoen uit te stellen tot vrijdag 23 juni. De haring die nu wordt gevangen is nog te mager. Haring moet een vetgehalte van ten minste 16% hebben om tot een Hollandse Nieuwe te worden verwerkt.

De consument moet het nog even doen met ‘oude’ haring, waar overigens niets mis mee is. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Haring nog niet vet genoeg om haringseizoen te openen | Schuttevaer.nl
Eerste vaatje

Haring nog niet vet genoeg om haringseizoen te openen

De Nederlandse Haringgroothandelsvereniging heeft besloten de start van het haringseizoen uit te stellen tot vrijdag 23 juni. De haring die nu wordt gevangen is nog te mager. Haring moet een vetgehalte van ten minste 16% hebben om tot een Hollandse Nieuwe te worden verwerkt.

De consument moet het nog even doen met ‘oude’ haring, waar overigens niets mis mee is. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer