Wereldwijd schaarste hardhout

Italiaanse jachtbouwers op zoek naar alternatieven door teak-tekort

Italiaanse jachtbouwers verwachten dat ze volgend jaar nauwelijks meer aan teakhout kunnen komen. Teak is hardhout en wordt gezien als duurzaam, omdat het lang meegaat. In de derdewereldlanden waar de bomen groeien is echter zoveel hout gekapt de afgelopen jaren, dat er nu een tekort is. Tevens zijn er handelsbeperkingen met Myanmar waar veel teak vandaan komt. Ook heeft corona ervoor gezorgd dat de industrie is ingestort.

Luxe boten met een echt teak dek schitteren op de Salone Nautica Venezia. Foto's Tessa Heerschop

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Italiaanse jachtbouwers op zoek naar alternatieven door teak-tekort | Schuttevaer.nl
Wereldwijd schaarste hardhout

Italiaanse jachtbouwers op zoek naar alternatieven door teak-tekort

Italiaanse jachtbouwers verwachten dat ze volgend jaar nauwelijks meer aan teakhout kunnen komen. Teak is hardhout en wordt gezien als duurzaam, omdat het lang meegaat. In de derdewereldlanden waar de bomen groeien is echter zoveel hout gekapt de afgelopen jaren, dat er nu een tekort is. Tevens zijn er handelsbeperkingen met Myanmar waar veel teak vandaan komt. Ook heeft corona ervoor gezorgd dat de industrie is ingestort.

Luxe boten met een echt teak dek schitteren op de Salone Nautica Venezia. Foto's Tessa Heerschop

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer