Column

Schaarste: drijfveer voor innovatie en verandering

Schaarste is een fenomeen waarbij er een tekort is aan bepaalde goederen, diensten of middelen. Dit kan leiden tot hogere prijzen, concurrentie, ongelijkheid, armoede en zelfs conflicten. Het water- en voedseltekort in sommige delen van de wereld is een schrijnend voorbeeld. Dagelijks horen we over toenemende schaarste aan grondstoffen en energie, vanwege geopolitieke ontwikkelingen en klimaatverandering. Schaarste heeft impact op onze samenleving. Tekorten dwingen ons nieuwe mogelijkheden te verkennen. Schaarste is daarmee een drijfveer voor innovatie en verandering.

COLUMN

Lijdia Pater-de Groot
Lijdia Pater-de Groot

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Schaarste: drijfveer voor innovatie en verandering | Schuttevaer.nl
Column

Schaarste: drijfveer voor innovatie en verandering

Schaarste is een fenomeen waarbij er een tekort is aan bepaalde goederen, diensten of middelen. Dit kan leiden tot hogere prijzen, concurrentie, ongelijkheid, armoede en zelfs conflicten. Het water- en voedseltekort in sommige delen van de wereld is een schrijnend voorbeeld. Dagelijks horen we over toenemende schaarste aan grondstoffen en energie, vanwege geopolitieke ontwikkelingen en klimaatverandering. Schaarste heeft impact op onze samenleving. Tekorten dwingen ons nieuwe mogelijkheden te verkennen. Schaarste is daarmee een drijfveer voor innovatie en verandering.

COLUMN

Lijdia Pater-de Groot
Lijdia Pater-de Groot schrijft maandelijks een column voor Schuttevaer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer