Veerdienst

Reparatie autobrug Holwerd nog niet afgerond, veerboot vaart wel

Het is niet gelukt de problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwerd helemaal te verhelpen. Door de problemen konden reizigers met een auto op de veerboot van Ameland naar het vasteland maandagavond niet van boord. De oorzaak van de stremming lag volgens Rijkswaterstaat in een kapotte lier van de autobrug en de reparatie daarvan ging dinsdagavond nadat de laatste veerboot naar Ameland was vertrokken verder.

Ook vandaag wordt de autobrug bediend met hulp van een kraan. Foto ANP

Woensdagochtend laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten dat het niet is gelukt de reparatie helemaal af te ronden. Exploitant Wagenborg heeft een noodoplossing ingesteld waarmee een kraan de autobrug bedient. Die kraan blijft volgens de zegsman staan voor de bediening. Rijkswaterstaat heeft goede hoop dat de reparatie deze week klaar is.

Lees ook:

Extra nacht op Ameland door kapotte autobrug Holwerd

Nog meer problemen voor veerdienst Ameland

Reparatie autobrug Holwerd nog niet afgerond, veerboot vaart wel | Schuttevaer.nl
Veerdienst

Reparatie autobrug Holwerd nog niet afgerond, veerboot vaart wel

Het is niet gelukt de problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwerd helemaal te verhelpen. Door de problemen konden reizigers met een auto op de veerboot van Ameland naar het vasteland maandagavond niet van boord. De oorzaak van de stremming lag volgens Rijkswaterstaat in een kapotte lier van de autobrug en de reparatie daarvan ging dinsdagavond nadat de laatste veerboot naar Ameland was vertrokken verder.

Ook vandaag wordt de autobrug bediend met hulp van een kraan. Foto ANP

Woensdagochtend laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten dat het niet is gelukt de reparatie helemaal af te ronden. Exploitant Wagenborg heeft een noodoplossing ingesteld waarmee een kraan de autobrug bedient. Die kraan blijft volgens de zegsman staan voor de bediening. Rijkswaterstaat heeft goede hoop dat de reparatie deze week klaar is.

Lees ook:

Extra nacht op Ameland door kapotte autobrug Holwerd

Nog meer problemen voor veerdienst Ameland