Onenigheid

Blue Amigo: veer Rozenburg-Maassluis failliet

Blue Amigo heeft faillissement aangevraagd voor de veerverbinding tussen Rozenburg en Maasssluis.  Volgens Blue Amigo weigert de provincie bij te springen om de verlieslatende veerverbinding in de vaart te houden. ‘Provincie Zuid-Holland houdt de uitvoerder van het Veer Maassluis- Rozenburg, haar reizigers, medewerkers en leveranciersmaandenlang aan het lijntje. Het doek is gevallen’, zegt Blue Amigo in een persverklaring. Dat betekent dat het fiets-/voetveer vanaf donderdagmiddag 25 mei 2023 vanaf 15:00 uur uit de vaart is gegaan.

Blue Amigo heeft faillissement aangevraagd voor de veerverbinding tussen Rozenburg en Maasssluis
Blue Amigo heeft faillissement aangevraagd voor de veerverbinding tussen Rozenburg en Maasssluis

Blue Amigo verzorgt sinds eind 2019 het veer tussen Rozenburg en Maassluis. Volgens het bedrijf zijn er toen afspraken met de provincie en het Verenfonds gemaakt om nieuwe schepen te laten bouwen. Corona en de oorlog in Oekraïne hadden volgens Blue Amigo zware impact op het financiële rendement van het veer.

‘Sinds medio 2021 hebben partijen de focus verlegd naar een alternatief om het veer rendabel te krijgen op de lange termijn. Partijen waren het erover eens dat de enige optie het volledig renoveren van de Staeldiep (bestaande schip) was en er tot de renovatie gevaren zou worden met de Blankenburg, die helaas eind 2022 ook is uitgevallen.’

Diverse alternatieve scenario’s

Vanaf dat moment zijn er door Blue Amigo diverse alternatieve scenario’s uitgewerkt.  ‘Lange tijd heeft de provincie de indruk gewekt dat ook zij een alternatieve oplossing wenste en hebben wij vertrouwen gehad er met elkaar uit te komen. Vorige week heeft de Provincie aangegeven geen aanvullende subsidie te willen verstrekken, ondanks de eerder gemaakte afspraak om de problemen met elkaar op te lossen.’

AquaSwets Veren BV en AquaSwets VMR BV vallen onder de merknaam Blue Amigo. Het faillissement beperkt zich tot Aqua Swets Veren BV en Aqua Swets VMR BV en heeft alleen effect op het Veer Rozenburg-Maassluis en niet op de andere Blue Amigo diensten zoals de Waterbus.

Lees ook:

Zuid-Holland eist inzet autoveer van AquaSwets

Damen en Purus Marine nieuwe aandeelhouders Blue Amigo/Waterbus