Visserij

Meer onderzoek nodig voor aanscherping stabiliteitseisen boomkorkotters

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat is van plan maatregelen te nemen om de veiligheid van vissersvaartuigen in het algemeen en boomkorkotters in het bijzonder te verbeteren. Omdat die maatregelen van grote invloed kunnen zijn op de sector is echter eerst nader onderzoek nodig. Dat schrijft de minister in een Kamerbrief na overleg met de sector over de stabiliteit van boomkorkotters.

Ter illustratie: Boomkorkotter SC-1. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Meer onderzoek nodig voor aanscherping stabiliteitseisen boomkorkotters | Schuttevaer.nl
Visserij

Meer onderzoek nodig voor aanscherping stabiliteitseisen boomkorkotters

Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat is van plan maatregelen te nemen om de veiligheid van vissersvaartuigen in het algemeen en boomkorkotters in het bijzonder te verbeteren. Omdat die maatregelen van grote invloed kunnen zijn op de sector is echter eerst nader onderzoek nodig. Dat schrijft de minister in een Kamerbrief na overleg met de sector over de stabiliteit van boomkorkotters.

Ter illustratie: Boomkorkotter SC-1. Foto Bram Pronk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer