Walstroom

Ministerie trekt 140 miljoen euro uit om zeeschepen aan de stekker te krijgen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft 140 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor de uitrol van walstroom in de zeehavens. Minister Harbers tekende hiervoor maandag 22 mei in Rotterdam een overeenkomst met de Branche Organisatie Zeehavens (BOZ). Uit het Klimaatfonds wordt hieraan nog 40 miljoen euro toegevoegd.

V.l.n.r.: Daan Schalck (North Sea Port), minister Mark Harbers, Boudewijn Siemons (Port of Rotterdam), Koen Overtoom (Port of Amsterdam) en Paul Dirix (Port of Moerdijk. Foto Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Ministerie trekt 140 miljoen euro uit om zeeschepen aan de stekker te krijgen | Schuttevaer.nl
Walstroom

Ministerie trekt 140 miljoen euro uit om zeeschepen aan de stekker te krijgen

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft 140 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld voor de uitrol van walstroom in de zeehavens. Minister Harbers tekende hiervoor maandag 22 mei in Rotterdam een overeenkomst met de Branche Organisatie Zeehavens (BOZ). Uit het Klimaatfonds wordt hieraan nog 40 miljoen euro toegevoegd.

V.l.n.r.: Daan Schalck (North Sea Port), minister Mark Harbers, Boudewijn Siemons (Port of Rotterdam), Koen Overtoom (Port of Amsterdam) en Paul Dirix (Port of Moerdijk. Foto Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer