Als het werkt

Als het werkt: Tellen aan boord

Hoe tel je aan boord van een schip? Dat is misschien op het eerste gezicht een vreemde vraag. Het gaat er net zo aantoe als aan de wal: één, twee, drie en zo verder. Maar op het tweede gezicht is het wel degelijk een interessante vraag. Waar vinden we bijvoorbeeld luik 1? Is dat bij de voorsteven of juist aan de achterzijde? En hoe zit het met een schip met meer schroeven? Hebben die ook nummers?

Ook in dit lijnenplan van een bulkcarrier worden de spanten van achteren naar voren genummerd, om te beginnen bij hekspant 0 aan de linkerzijde en te eindigen bij de bulbsteven aan de rechterzijde. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: Tellen aan boord | Schuttevaer.nl
Als het werkt

Als het werkt: Tellen aan boord

Hoe tel je aan boord van een schip? Dat is misschien op het eerste gezicht een vreemde vraag. Het gaat er net zo aantoe als aan de wal: één, twee, drie en zo verder. Maar op het tweede gezicht is het wel degelijk een interessante vraag. Waar vinden we bijvoorbeeld luik 1? Is dat bij de voorsteven of juist aan de achterzijde? En hoe zit het met een schip met meer schroeven? Hebben die ook nummers?

Ook in dit lijnenplan van een bulkcarrier worden de spanten van achteren naar voren genummerd, om te beginnen bij hekspant 0 aan de linkerzijde en te eindigen bij de bulbsteven aan de rechterzijde. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer