In de olie

Bemanning offshore-bevoorrader te dronken om vast te maken

Agenten van de Wasserschutzpolizei in Sassnitz (Mecklenburg-Vorpommern) zagen maandag 2 mei tegen 13:00 uur een Duitse offshore-bevoorrader meerdere keren tegen een havenpier varen. De bemanning probeerde vast te maken in de stadshaven, maar dat wilde kennelijk niet lukken. (Gratis te lezen)

Stadshaven Sassnitz. Foto Sassnitz Mukran Port

Als gevolg van de aanvaringen raakten zowel de scheepsromp als de pier beschadigd. Met hulp van de agenten werd het schip uiteindelijk toch naar behoren afgemeerd. Een blaastest wees uit dat zowel de kapitein als de deksman hadden gedronken. Ze kregen een proces-verbaal en boetes van opgeteld 1778,50 euro. De kapitein kreeg een tijdelijk vaarverbod.

Lees ook:

Dronken schipper vaart jacht total loss tegen binnenvaartschip

Stomdronken schipper aangehouden op sluis Sambeek

Bemanning offshore-bevoorrader te dronken om vast te maken | Schuttevaer.nl
In de olie

Bemanning offshore-bevoorrader te dronken om vast te maken

Agenten van de Wasserschutzpolizei in Sassnitz (Mecklenburg-Vorpommern) zagen maandag 2 mei tegen 13:00 uur een Duitse offshore-bevoorrader meerdere keren tegen een havenpier varen. De bemanning probeerde vast te maken in de stadshaven, maar dat wilde kennelijk niet lukken. (Gratis te lezen)

Stadshaven Sassnitz. Foto Sassnitz Mukran Port

Als gevolg van de aanvaringen raakten zowel de scheepsromp als de pier beschadigd. Met hulp van de agenten werd het schip uiteindelijk toch naar behoren afgemeerd. Een blaastest wees uit dat zowel de kapitein als de deksman hadden gedronken. Ze kregen een proces-verbaal en boetes van opgeteld 1778,50 euro. De kapitein kreeg een tijdelijk vaarverbod.

Lees ook:

Dronken schipper vaart jacht total loss tegen binnenvaartschip

Stomdronken schipper aangehouden op sluis Sambeek