Banenmarkt

Werkendamse havendag in kader van werk, spel en vertier

Het programma van de Werkendamse Havendagen van Werkendam Maritime Industries (WMI) op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli krijgt steeds meer vorm. Het thema van het havenweekend is ‘Werkendam werkt’ en op beide dagen is volop aandacht voor de werkgelegenheid in de havens met een banenmarkt, innovaties, workshops en bedrijfsbezoeken. 

Werkendam staat 30 juni en 1 juli in het teken van de havendagen. Foto ANP

De banenmarkt op vrijdag 30 juni wordt gehouden van 13-17 uur. Daar ontmoet je zowel werkgevers als werknemers. Voor de basisschooljeugd wordt een botenbouwwedstrijd gehouden, ook kunnen ze een bezoek brengen aan de SpaceBuzz of een robotica workshop volgen. Het techniekparcours wordt begeleid door het Gilde Vakcollege Techniek, evenals het virtueel lassen, schilderen en varen. De dag wordt afgesloten met het Captain’s dinner en een optreden van de Werkendamse band ‘The Coveralls’. 

Foodtruckfestival

Zaterdagmorgen om 10 uur wordt de havendag geopend met een grootse parade van schepen van toen, nu en de toekomst. Een spectaculaire vliegshow begeleidt de vlootshow. Bezoekers kunnen ook zelf de lucht in met een helikopter. Varen kan zowel met de stoomsleper Jan de Sterke als met een snelle rhib. Met een foodtruckfestival, kinderkermis, braderie, volop live muziek, demonstraties van modelbouwclubs, oude ambachten en de brandweer biedt de havendag voor elk wat wils. Nieuw op het programma is ‘Fiets ‘m erin’. Deelnemers gaan daarbij in bijzondere creaties te water. De havendagen worden afgesloten met een groot vuurwerk. De taptoe als vast onderdeel van de havendag is geschrapt, wel treedt muziekvereniging Irene op in de middag. 

Met uitzondering van het eerste havendagfestival op zaterdagavond zijn vrijwel alle activiteiten gratis te bezoeken. De organisatie van de havendagen is in handen van Werkendam Maritime Industries (WMI), het lokale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de gemeente Altena. De laatste havendag werd gehouden in 2016, de editie van 2018 werd uitgesteld tot 2020, maar toen gooide corona roet in het eten.

Lees ook:

Lijdia Pater-de Groot wordt kwartiermaker Derde Haven Werkendam

Van Noorloos Cascobouw verruilt Werkendam voor Heusden vanwege ruimtegebrek

Werkendamse havendag in kader van werk, spel en vertier | Schuttevaer.nl
Banenmarkt

Werkendamse havendag in kader van werk, spel en vertier

Het programma van de Werkendamse Havendagen van Werkendam Maritime Industries (WMI) op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli krijgt steeds meer vorm. Het thema van het havenweekend is ‘Werkendam werkt’ en op beide dagen is volop aandacht voor de werkgelegenheid in de havens met een banenmarkt, innovaties, workshops en bedrijfsbezoeken. 

Werkendam staat 30 juni en 1 juli in het teken van de havendagen. Foto ANP

De banenmarkt op vrijdag 30 juni wordt gehouden van 13-17 uur. Daar ontmoet je zowel werkgevers als werknemers. Voor de basisschooljeugd wordt een botenbouwwedstrijd gehouden, ook kunnen ze een bezoek brengen aan de SpaceBuzz of een robotica workshop volgen. Het techniekparcours wordt begeleid door het Gilde Vakcollege Techniek, evenals het virtueel lassen, schilderen en varen. De dag wordt afgesloten met het Captain’s dinner en een optreden van de Werkendamse band ‘The Coveralls’. 

Foodtruckfestival

Zaterdagmorgen om 10 uur wordt de havendag geopend met een grootse parade van schepen van toen, nu en de toekomst. Een spectaculaire vliegshow begeleidt de vlootshow. Bezoekers kunnen ook zelf de lucht in met een helikopter. Varen kan zowel met de stoomsleper Jan de Sterke als met een snelle rhib. Met een foodtruckfestival, kinderkermis, braderie, volop live muziek, demonstraties van modelbouwclubs, oude ambachten en de brandweer biedt de havendag voor elk wat wils. Nieuw op het programma is ‘Fiets ‘m erin’. Deelnemers gaan daarbij in bijzondere creaties te water. De havendagen worden afgesloten met een groot vuurwerk. De taptoe als vast onderdeel van de havendag is geschrapt, wel treedt muziekvereniging Irene op in de middag. 

Met uitzondering van het eerste havendagfestival op zaterdagavond zijn vrijwel alle activiteiten gratis te bezoeken. De organisatie van de havendagen is in handen van Werkendam Maritime Industries (WMI), het lokale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en de gemeente Altena. De laatste havendag werd gehouden in 2016, de editie van 2018 werd uitgesteld tot 2020, maar toen gooide corona roet in het eten.

Lees ook:

Lijdia Pater-de Groot wordt kwartiermaker Derde Haven Werkendam

Van Noorloos Cascobouw verruilt Werkendam voor Heusden vanwege ruimtegebrek