Bijzonder transport

Duitse onderzeeboot U-17 op fotorondje door Rotterdam

De onderzeeboot U-17, die over een week richting het Duitse Technik Museum Speyer gaat, maakte 2 mei een fotorondje door Rotterdam. Het bijzondere transport, verricht door Koninklijke Van der Wees Groep, is inmiddels weer terug in Dordrecht.

Onderzeeboot U-17 maakte een rondje door Rotterdam. Foto Tom van Oossanen

Van der Wees doet over een week ook het transport van Dordrecht naar het Duitse museum. Het rondje door Rotterdam was echter niet om dat transport te oefenen. De Duitse onderzeeboot staat op een ponton van Van der Wees en was in de ochtend vanuit Dordrecht vertrokken om stipt om 08:00 uur de Rotterdamse Erasmusbrug te passeren. Rondom de ponton met daarachter de duwboot Geertruida, cirkelde de rondvaartboot Oude Maze met aan boord meerdere fotografen om vast te leggen hoe het bijzondere transport de iconische Rotterdamse bruggen passeerde.

Tekst gaat verder onder foto

Gezien vanaf boven. Foto Tom van Oossanen

Geschiedenis U-17

De onderzeeboot is enkele weken geleden in de Noord-Duitse marinestad Kiel met een 900-tons kraan op een ponton gezet en over de Noordzee naar Nederland gekomen. Het betreft een U-boot van het type 206A en ze heeft tot juni 2010 bijna 40 jaar dienst gedaan bij de Duitse marine. Dit is langer dan alle andere typen onderzeeboten.

Tekst gaat verder onder foto

Het recent verlengde superjacht H3 ligt op de achtergrond bij Oceanco. Foto Tom van Oossanen

De U-17 heeft voornamelijk dienstgedaan in de Noordzee en Oostzee en nadat ze in 1970 was gerenoveerd ook in de Middellandse Zee. De U-17 was de ook eerste Duitse onderzeeboot in Amerikaanse wateren na de Tweede Wereldoorlog.

Vervolg

Op 11 mei vertrekt het transport richting Nijmegen, via Duisburg, Keulen, Lahnstein, Main en Mannheim om 21 mei aan te komen in Speyer. Het transport is hier te volgen.

Lees ook:

Onderzeeboot U-17 op ponton Van der Wees door Rotterdam

Mammoet en Van der Wees zetten Feadship’s grootste superjacht in elkaar

Duitse onderzeeboot U-17 op fotorondje door Rotterdam | Schuttevaer.nl
Bijzonder transport

Duitse onderzeeboot U-17 op fotorondje door Rotterdam

De onderzeeboot U-17, die over een week richting het Duitse Technik Museum Speyer gaat, maakte 2 mei een fotorondje door Rotterdam. Het bijzondere transport, verricht door Koninklijke Van der Wees Groep, is inmiddels weer terug in Dordrecht.

Onderzeeboot U-17 maakte een rondje door Rotterdam. Foto Tom van Oossanen

Van der Wees doet over een week ook het transport van Dordrecht naar het Duitse museum. Het rondje door Rotterdam was echter niet om dat transport te oefenen. De Duitse onderzeeboot staat op een ponton van Van der Wees en was in de ochtend vanuit Dordrecht vertrokken om stipt om 08:00 uur de Rotterdamse Erasmusbrug te passeren. Rondom de ponton met daarachter de duwboot Geertruida, cirkelde de rondvaartboot Oude Maze met aan boord meerdere fotografen om vast te leggen hoe het bijzondere transport de iconische Rotterdamse bruggen passeerde.

Tekst gaat verder onder foto

Gezien vanaf boven. Foto Tom van Oossanen

Geschiedenis U-17

De onderzeeboot is enkele weken geleden in de Noord-Duitse marinestad Kiel met een 900-tons kraan op een ponton gezet en over de Noordzee naar Nederland gekomen. Het betreft een U-boot van het type 206A en ze heeft tot juni 2010 bijna 40 jaar dienst gedaan bij de Duitse marine. Dit is langer dan alle andere typen onderzeeboten.

Tekst gaat verder onder foto

Het recent verlengde superjacht H3 ligt op de achtergrond bij Oceanco. Foto Tom van Oossanen

De U-17 heeft voornamelijk dienstgedaan in de Noordzee en Oostzee en nadat ze in 1970 was gerenoveerd ook in de Middellandse Zee. De U-17 was de ook eerste Duitse onderzeeboot in Amerikaanse wateren na de Tweede Wereldoorlog.

Vervolg

Op 11 mei vertrekt het transport richting Nijmegen, via Duisburg, Keulen, Lahnstein, Main en Mannheim om 21 mei aan te komen in Speyer. Het transport is hier te volgen.

Lees ook:

Onderzeeboot U-17 op ponton Van der Wees door Rotterdam

Mammoet en Van der Wees zetten Feadship’s grootste superjacht in elkaar