Koning

Scheepvaart en haven schitteren bij Koningsdag Rotterdam

Koningsdag 2023 heeft Rotterdam voor heel Nederland weer op de kaart gezet als havenstad. Beelden van de vaartocht die koning Willem-Alexander, kroonprinses Amalia en koningin Maxima met watertaxi’s werden geflankeerd door shots van onder meer binnenvaartschip De Volharding, een marinefregat Zr. MS. De Ruyter en de Vox Ariane.

Het gezelschap ging even na 12.00 uur vanuit de Maashaven met de watertaxi verder. Ze voeren langs het stoomschip Rotterdam en hotel New York, de Nieuwe Maas over en onder de Erasmusbrug door naar het centrum van de stad. Aangekomen op Plein 1940 bij het beeld van Zadkine ging de stoet te voet verder naar de Binnenrotte, het plein bij de Markthal. Onderweg zullen Rotterdammers van alles laten zien aan het koninklijk gezelschap.

Het bezoek eindigde ook op de Binnenrotte, waar vanaf ongeveer 13.00 uur artiesten zullen optreden.

ROTTERDAM – Koning Willem-Alexander op een watertaxi tijdens Koningsdag in Rotterdam. Het bezoek markeerde het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. ANP POOL MISCHA SCHOEMAKER
ROTTERDAM – Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Amalia en prinses Ariane tijdens de viering van Koningsdag in Rotterdam. Het bezoek markeerde het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. ANP SEM VAN DER WAL
Scheepvaart en haven schitteren bij Koningsdag Rotterdam | Schuttevaer.nl
Koning

Scheepvaart en haven schitteren bij Koningsdag Rotterdam

Koningsdag 2023 heeft Rotterdam voor heel Nederland weer op de kaart gezet als havenstad. Beelden van de vaartocht die koning Willem-Alexander, kroonprinses Amalia en koningin Maxima met watertaxi’s werden geflankeerd door shots van onder meer binnenvaartschip De Volharding, een marinefregat Zr. MS. De Ruyter en de Vox Ariane.

Het gezelschap ging even na 12.00 uur vanuit de Maashaven met de watertaxi verder. Ze voeren langs het stoomschip Rotterdam en hotel New York, de Nieuwe Maas over en onder de Erasmusbrug door naar het centrum van de stad. Aangekomen op Plein 1940 bij het beeld van Zadkine ging de stoet te voet verder naar de Binnenrotte, het plein bij de Markthal. Onderweg zullen Rotterdammers van alles laten zien aan het koninklijk gezelschap.

Het bezoek eindigde ook op de Binnenrotte, waar vanaf ongeveer 13.00 uur artiesten zullen optreden.

ROTTERDAM – Koning Willem-Alexander op een watertaxi tijdens Koningsdag in Rotterdam. Het bezoek markeerde het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. ANP POOL MISCHA SCHOEMAKER
ROTTERDAM – Koning Willem-Alexander, koningin Maxima, prinses Amalia en prinses Ariane tijdens de viering van Koningsdag in Rotterdam. Het bezoek markeerde het tienjarig koningschap van Willem-Alexander. ANP SEM VAN DER WAL