Energierevolutie

‘2023 is het methanoljaar voor de haven van Rotterdam’

Vanaf de zomer van 2023 kunnen zeeschepen structureel methanol bunkeren in de Rotterdamse haven. In de jaren erop wordt ook de infrastructuur zodanig aangepast dat de scheepvaart op ammoniak en waterstof kan varen. Binnen drie jaar moeten de drie alternatieve brandstoffen in de haven gebunkerd kunnen worden en zijn ze in voldoende mate beschikbaar. De energietransitie is een ware revolutie, bewijst het havenbedrijf.

De Stena Promise vaart al op methanol, een groene brandstof. Beeld Stena Bulk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘2023 is het methanoljaar voor de haven van Rotterdam’ | Schuttevaer.nl
Energierevolutie

‘2023 is het methanoljaar voor de haven van Rotterdam’

Vanaf de zomer van 2023 kunnen zeeschepen structureel methanol bunkeren in de Rotterdamse haven. In de jaren erop wordt ook de infrastructuur zodanig aangepast dat de scheepvaart op ammoniak en waterstof kan varen. Binnen drie jaar moeten de drie alternatieve brandstoffen in de haven gebunkerd kunnen worden en zijn ze in voldoende mate beschikbaar. De energietransitie is een ware revolutie, bewijst het havenbedrijf.

De Stena Promise vaart al op methanol, een groene brandstof. Beeld Stena Bulk

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer