Proces-verbaal na twee incidenten

Roemeense schipper twee keer binnen week in de fout

Een Roemeense schipper heeft de afgelopen week bepaald geen goede indruk achtergelaten bij onze oosterburen. Volgens een bericht van de Bayerische Rundfunk was de man twee keer betrokken bij een incident.

Sluis Kachlet in 2014 Foto Bundesanstalt für Wasserbau via Wikimedia Commons

De eerste keer werd hij op Tweede Paasdag op het Main-Donaukanaal bij Riedenburg betrapt op overmatig alcoholgebruik. Al slingerend zou hij met zijn 80-meterschip twee keer in de oever zijn gevaren. Een Duits schip dat achter de Roemeen voer, hielp hem weer los te komen. De bemanning van het Duitse schip merkte daarbij dat de Roemeense schipper kennelijk nogal wat had gedronken. Ze waarschuwden de Wasserschutzpolizei en namen het schip langszij mee naar de volgende sluis. Toen de agenten de man lieten blazen leverde dat een promillage van 2,3 op. Of hij een vaarverbod kreeg, vermeldt het verhaal niet.

Wel was dezelfde schipper een paar dagen later opnieuw bij een incident betrokken. Bij het afschutten in sluis Kachlet bij Passau verliet hij het stuurhuis en zag hij over het hoofd dat een touw strak kwam te staan. Volgens omstanders kwam het schip daardoor zo scheef te hangen dat het niet veel had gescheeld of het was gekenterd. Op de sluis waren twee agenten van de WSP aanwezig die het schip nogmaals wilden controleren. Samen met de sluismeester grepen zij snel in door het schutproces te stoppen. De 36-jarige Roemeen kreeg een proces-verbaal.

Lees ook:

Duitse redders slepen kotter UK-225 van zandbank

Welk schip is schuldig aan aanvaring in sluis Hansweert?

Roemeense schipper twee keer binnen week in de fout | Schuttevaer.nl
Proces-verbaal na twee incidenten

Roemeense schipper twee keer binnen week in de fout

Een Roemeense schipper heeft de afgelopen week bepaald geen goede indruk achtergelaten bij onze oosterburen. Volgens een bericht van de Bayerische Rundfunk was de man twee keer betrokken bij een incident.

Sluis Kachlet in 2014 Foto Bundesanstalt für Wasserbau via Wikimedia Commons

De eerste keer werd hij op Tweede Paasdag op het Main-Donaukanaal bij Riedenburg betrapt op overmatig alcoholgebruik. Al slingerend zou hij met zijn 80-meterschip twee keer in de oever zijn gevaren. Een Duits schip dat achter de Roemeen voer, hielp hem weer los te komen. De bemanning van het Duitse schip merkte daarbij dat de Roemeense schipper kennelijk nogal wat had gedronken. Ze waarschuwden de Wasserschutzpolizei en namen het schip langszij mee naar de volgende sluis. Toen de agenten de man lieten blazen leverde dat een promillage van 2,3 op. Of hij een vaarverbod kreeg, vermeldt het verhaal niet.

Wel was dezelfde schipper een paar dagen later opnieuw bij een incident betrokken. Bij het afschutten in sluis Kachlet bij Passau verliet hij het stuurhuis en zag hij over het hoofd dat een touw strak kwam te staan. Volgens omstanders kwam het schip daardoor zo scheef te hangen dat het niet veel had gescheeld of het was gekenterd. Op de sluis waren twee agenten van de WSP aanwezig die het schip nogmaals wilden controleren. Samen met de sluismeester grepen zij snel in door het schutproces te stoppen. De 36-jarige Roemeen kreeg een proces-verbaal.

Lees ook:

Duitse redders slepen kotter UK-225 van zandbank

Welk schip is schuldig aan aanvaring in sluis Hansweert?