Nieuw RSP

Vragen en antwoorden over de nieuwe regels voor Rijnvaartbemanningen

Scheepsbemanningen die op de Rijn varen krijgen sinds begin deze maand te maken met gewijzigde wet- en regelgeving. In navolging van de nieuwe kwalificatie-eisen vanuit de Europese Unie, wijzigde ook de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) het RSP, het zogenaamde Reglement betreffende het scheepvaartpersoneel op de Rijn. Wat verandert er en waar moeten schippers op letten? We vragen het aan Loet de Hooge van de Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart (SAB).

Foto ter illustratie. De regelwijziging behoeft aandacht van Rijnvaartpersoneel en werkgevers. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Vragen en antwoorden over de nieuwe regels voor Rijnvaartbemanningen | Schuttevaer.nl
Nieuw RSP

Vragen en antwoorden over de nieuwe regels voor Rijnvaartbemanningen

Scheepsbemanningen die op de Rijn varen krijgen sinds begin deze maand te maken met gewijzigde wet- en regelgeving. In navolging van de nieuwe kwalificatie-eisen vanuit de Europese Unie, wijzigde ook de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) het RSP, het zogenaamde Reglement betreffende het scheepvaartpersoneel op de Rijn. Wat verandert er en waar moeten schippers op letten? We vragen het aan Loet de Hooge van de Stichting Afvalstoffen & Vaardocumenten Binnenvaart (SAB).

Foto ter illustratie. De regelwijziging behoeft aandacht van Rijnvaartpersoneel en werkgevers. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer