150 jaar

Vlaggenschip Holland America Line meert aan in Rotterdam voor jubileumviering

De Rotterdam, het vlaggenschip van de Holland America Line, is aangemeerd in haar thuishaven Rotterdam. En dat is niet zonder reden, Holland America Line bestaat vandaag 150 jaar.

Het vlaggenschip van de Holland America Line tijdens een eerder bezoek aan Rotterdam. Foto ANP

Het 150-jarig bestaan wordt gevierd in de stad waar het allemaal ooit begon voor de rederij. Prinses Margriet, peetmoeder van het vlaggenschip en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, zijn twee van de prominentste genodigden. Ook aanwezig is de CEO van de Holland America Line, Gustavo Antorcha. Hij was tijdens de doop vorig jaar mei niet aanwezig in verband met een coronabesmetting.

New York

Het 300 meter lange vaartuig, dat accommodatie biedt aan 2668 passagiers en ruim 900 personeelsleden, vertrok 3 april vanuit Fort Lauderdale en kwam via New York, Plymouth en Dover aan in Rotterdam. Het is het zevende schip in de geschiedenis van de 150 jaar oude rederij Holland America Line (HAL) met de naam van de stad waar het bedrijf in de 19e eeuw werd opgericht.

Schuttevaer nam al eens een kijkje aan boord van het schip.

Ook Schuttevaer is aanwezig tijdens de viering van het jubileum. Daarover later meer.

Lees ook:

Rotterdamse trots: Holland Amerika Lijn bestaat 150 jaar

Prinses Margriet doopt Rotterdam VII

Vlaggenschip Holland America Line meert aan in Rotterdam voor jubileumviering | Schuttevaer.nl
150 jaar

Vlaggenschip Holland America Line meert aan in Rotterdam voor jubileumviering

De Rotterdam, het vlaggenschip van de Holland America Line, is aangemeerd in haar thuishaven Rotterdam. En dat is niet zonder reden, Holland America Line bestaat vandaag 150 jaar.

Het vlaggenschip van de Holland America Line tijdens een eerder bezoek aan Rotterdam. Foto ANP

Het 150-jarig bestaan wordt gevierd in de stad waar het allemaal ooit begon voor de rederij. Prinses Margriet, peetmoeder van het vlaggenschip en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, zijn twee van de prominentste genodigden. Ook aanwezig is de CEO van de Holland America Line, Gustavo Antorcha. Hij was tijdens de doop vorig jaar mei niet aanwezig in verband met een coronabesmetting.

New York

Het 300 meter lange vaartuig, dat accommodatie biedt aan 2668 passagiers en ruim 900 personeelsleden, vertrok 3 april vanuit Fort Lauderdale en kwam via New York, Plymouth en Dover aan in Rotterdam. Het is het zevende schip in de geschiedenis van de 150 jaar oude rederij Holland America Line (HAL) met de naam van de stad waar het bedrijf in de 19e eeuw werd opgericht.

Schuttevaer nam al eens een kijkje aan boord van het schip.

Ook Schuttevaer is aanwezig tijdens de viering van het jubileum. Daarover later meer.

Lees ook:

Rotterdamse trots: Holland Amerika Lijn bestaat 150 jaar

Prinses Margriet doopt Rotterdam VII