Sterke afvoer

Motorstoring oorzaak fataal bootongeval in Maastricht

Het fatale bootongeval zondag in Maastricht is veroorzaakt door een motorstoring. Dat laat de politie weten. Bij het ongeval kwam een opvarende om het leven, de ander kon door de brandweer uit het water worden gered en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpverleners bij de stuw van Borgharen na het ongeval.

De opvarenden, een vader en zoon uit Heerlen, waren op de Maas aan het vissen. Toen de motor uitviel, schakelden ze een hulpmotor in, maar die bleek niet sterk genoeg om de forse stroming van de Maas aan te kunnen, waarop het bootje stuurloos afdreef naar de stuw. Het bootje sloeg om en beide mannen raakten te water. De zoon bleef aan de voorkant van de stuw hangen en kon worden gered. De 58-jarige vader kwam meters lager achter de stuw terecht in het kolkende water en verdronk.

Volgens een woordvoerster van de politie ging het om een noodlottig ongeval. Het onderzoek naar de toedracht is beëindigd.

De plek waar het bootje stuurloos raakte en omsloeg, staat bekend als gevaarlijk. In januari 2005 kwamen er twee mannen uit Bunde om het leven toen de boot waarin ze voeren motorpech kreeg, en door de forse stroming werd meegesleurd. De 8 meter lange kajuitboot botste vervolgens tegen de zijwand van de stuw en viel 7 meter omlaag. Twee vrouwen en vier kinderen die aan boord zaten konden worden gered.

Lees ook:

Sportvisser verdronken bij stuw Borgharen

Beide kapiteins verdacht na fataal ongeval voor de kust van IJmuiden

Motorstoring oorzaak fataal bootongeval in Maastricht | Schuttevaer.nl
Sterke afvoer

Motorstoring oorzaak fataal bootongeval in Maastricht

Het fatale bootongeval zondag in Maastricht is veroorzaakt door een motorstoring. Dat laat de politie weten. Bij het ongeval kwam een opvarende om het leven, de ander kon door de brandweer uit het water worden gered en is naar het ziekenhuis gebracht.

Hulpverleners bij de stuw van Borgharen na het ongeval.

De opvarenden, een vader en zoon uit Heerlen, waren op de Maas aan het vissen. Toen de motor uitviel, schakelden ze een hulpmotor in, maar die bleek niet sterk genoeg om de forse stroming van de Maas aan te kunnen, waarop het bootje stuurloos afdreef naar de stuw. Het bootje sloeg om en beide mannen raakten te water. De zoon bleef aan de voorkant van de stuw hangen en kon worden gered. De 58-jarige vader kwam meters lager achter de stuw terecht in het kolkende water en verdronk.

Volgens een woordvoerster van de politie ging het om een noodlottig ongeval. Het onderzoek naar de toedracht is beëindigd.

De plek waar het bootje stuurloos raakte en omsloeg, staat bekend als gevaarlijk. In januari 2005 kwamen er twee mannen uit Bunde om het leven toen de boot waarin ze voeren motorpech kreeg, en door de forse stroming werd meegesleurd. De 8 meter lange kajuitboot botste vervolgens tegen de zijwand van de stuw en viel 7 meter omlaag. Twee vrouwen en vier kinderen die aan boord zaten konden worden gered.

Lees ook:

Sportvisser verdronken bij stuw Borgharen

Beide kapiteins verdacht na fataal ongeval voor de kust van IJmuiden