Kanteling

Onderzoeksschip Petrel kantelt in Schots droogdok: 33 gewonden

Bij een scheepsongeluk in een droogdok in het Schotse Edinburgh zijn 33 mensen gewond geraakt, van wie er 21 naar het ziekenhuis moesten. Het 76 meter lange onderzoeksschip Petrel raakte los en kantelde opeens tijdens stormachtig weer en bleef in een hoek van 45 graden hangen, aldus plaatselijke media. Die geven schokkende beelden van het gekantelde vaartuig dat schuin tegen een kade hangt.

De Petrel bleef in een hoek van 45 graden hangen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Onderzoeksschip Petrel kantelt in Schots droogdok: 33 gewonden | Schuttevaer.nl
Kanteling

Onderzoeksschip Petrel kantelt in Schots droogdok: 33 gewonden

Bij een scheepsongeluk in een droogdok in het Schotse Edinburgh zijn 33 mensen gewond geraakt, van wie er 21 naar het ziekenhuis moesten. Het 76 meter lange onderzoeksschip Petrel raakte los en kantelde opeens tijdens stormachtig weer en bleef in een hoek van 45 graden hangen, aldus plaatselijke media. Die geven schokkende beelden van het gekantelde vaartuig dat schuin tegen een kade hangt.

De Petrel bleef in een hoek van 45 graden hangen. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer