Staking

Maandag vervoersstaking in heel Duitsland, ook onder binnenvaart

In heel Duitsland rijden maandag 27 maart mogelijk geen treinen, trams en bussen. Vliegtuigen blijven vermoedelijk aan de grond, en de binnenvaart ligt mogelijk ook stil. De grote vakbonden Verdi en EVG hebben donderdag 23 maart aangekondigd dat ze dan een landelijke staking willen houden.

Een demonstratie van Verdi. Foto ANP, 2023

De vakbonden eisen een fors hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen meer dan 10 procent loonsverhoging, terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan 5 procent.

De laatste tijd zijn er al geregeld stakingen geweest van onder anderen beveiligers en grondpersoneel op Duitse luchthavens waardoor het vliegverkeer ernstig werd ontregeld.

De staking zal waarschijnlijk leiden tot grote problemen in het vervoer in Duitsland. Verdi onderhandelt namens ongeveer 2,5 miljoen werknemers in de publieke sector en EVG doet dat voor circa 230.000 werknemers bij onder meer Deutsche Bahn en busbedrijven.

Haven van Hamburg

Door de landelijke staking in Duitsland kunnen grote schepen maandag niet aanmeren in de haven van Hamburg. Het beladen van schepen zal vertraging oplopen. Havenarbeiders in Hamburg leggen het werk neer, kondigt vakbond Verdi aan. Hamburg heeft de derde haven van Europa, achter Rotterdam en Antwerpen.

Ook de binnenvaart wordt geraakt door de staking. Volgens Verdi blijven sluizen op belangrijke vaarverbindingen mogelijk gesloten. Het is nog niet bekend om welke sluizen het gaat.

Lees ook:

Haven in Hamburg dicht wegens staking

Oliewerkers boorplatformen BP in Noordzee zien af van staking

Maandag vervoersstaking in heel Duitsland, ook onder binnenvaart | Schuttevaer.nl
Staking

Maandag vervoersstaking in heel Duitsland, ook onder binnenvaart

In heel Duitsland rijden maandag 27 maart mogelijk geen treinen, trams en bussen. Vliegtuigen blijven vermoedelijk aan de grond, en de binnenvaart ligt mogelijk ook stil. De grote vakbonden Verdi en EVG hebben donderdag 23 maart aangekondigd dat ze dan een landelijke staking willen houden.

Een demonstratie van Verdi. Foto ANP, 2023

De vakbonden eisen een fors hoger loon en betere arbeidsvoorwaarden. Ze willen meer dan 10 procent loonsverhoging, terwijl de werkgevers niet verder willen gaan dan 5 procent.

De laatste tijd zijn er al geregeld stakingen geweest van onder anderen beveiligers en grondpersoneel op Duitse luchthavens waardoor het vliegverkeer ernstig werd ontregeld.

De staking zal waarschijnlijk leiden tot grote problemen in het vervoer in Duitsland. Verdi onderhandelt namens ongeveer 2,5 miljoen werknemers in de publieke sector en EVG doet dat voor circa 230.000 werknemers bij onder meer Deutsche Bahn en busbedrijven.

Haven van Hamburg

Door de landelijke staking in Duitsland kunnen grote schepen maandag niet aanmeren in de haven van Hamburg. Het beladen van schepen zal vertraging oplopen. Havenarbeiders in Hamburg leggen het werk neer, kondigt vakbond Verdi aan. Hamburg heeft de derde haven van Europa, achter Rotterdam en Antwerpen.

Ook de binnenvaart wordt geraakt door de staking. Volgens Verdi blijven sluizen op belangrijke vaarverbindingen mogelijk gesloten. Het is nog niet bekend om welke sluizen het gaat.

Lees ook:

Haven in Hamburg dicht wegens staking

Oliewerkers boorplatformen BP in Noordzee zien af van staking