AANVARING

Dronken loods vaart containerschip tegen de kade, zelfs na meerdere waarschuwingen

Het ruim 300 meter lange containerschip Hyundai Tokyo heeft begin deze week de kade van de haven van Kaohsiung op Taiwan geramd.

Schip ramt de kade in Port of Koahsiung. Screenshot

Het schip (6763 teu) werd door de havenautoriteiten opgemerkt toen het met zes knopen de haven binnenvoer. De loods werd meerdere keren opgeroepen en gewaarschuwd dat zijn snelheid te hoog was. De oproepen bleven onbeantwoord en het schip voer uiteindelijk frontaal tegen pier 77. Volgens lokale media was de loods dronken. Het schip kreeg van de autoriteiten een vaarverbod opgelegd. Maar na betaling van een borgsom om de schade aan de infrastructuur te dekken kon de Hyundai Tokyo de volgende dag haar reis vervolgen.

Lees ook:

Loods Freesia Seaways had goede reden voor snelheidsovertreding

Telefoonverbod voor loodsen na Ever Forward-incident

Dronken loods vaart containerschip tegen de kade, zelfs na meerdere waarschuwingen | Schuttevaer.nl
AANVARING

Dronken loods vaart containerschip tegen de kade, zelfs na meerdere waarschuwingen

Het ruim 300 meter lange containerschip Hyundai Tokyo heeft begin deze week de kade van de haven van Kaohsiung op Taiwan geramd.

Schip ramt de kade in Port of Koahsiung. Screenshot

Het schip (6763 teu) werd door de havenautoriteiten opgemerkt toen het met zes knopen de haven binnenvoer. De loods werd meerdere keren opgeroepen en gewaarschuwd dat zijn snelheid te hoog was. De oproepen bleven onbeantwoord en het schip voer uiteindelijk frontaal tegen pier 77. Volgens lokale media was de loods dronken. Het schip kreeg van de autoriteiten een vaarverbod opgelegd. Maar na betaling van een borgsom om de schade aan de infrastructuur te dekken kon de Hyundai Tokyo de volgende dag haar reis vervolgen.

Lees ook:

Loods Freesia Seaways had goede reden voor snelheidsovertreding

Telefoonverbod voor loodsen na Ever Forward-incident