schip van Microsoft-medeoprichter Paul Allen

25 gewonden bij scheepsongeluk in droogdok in Edinburgh

Bij een scheepsongeluk in een droogdok in de haven Leith in Edinburgh zijn 25 mensen gewond geraakt, van wie er vijftien in een ziekenhuis moesten worden opgenomen. Het 76 meter lange onderzoeksschip Petrel raakte los en kantelde tijdens stormachtig weer opeens en bleef in een hoek van 45 graden hangen, aldus plaatselijke media. Die geven angstige beelden van het gekantelde vaartuig dat schuin tegen een kade hangt.

Hulpdiensten bij het Imperial Dock in Leith, Edinburgh, waar een schip uit zijn houder is losgeraakt en gedeeltelijk is omgevallen. Foto ANP

Het schip, eigendom van Microsoft-medeoprichter Paul Allen, ligt of beter hangt in een dok in de beroemde Schotse haven van Leith. Die krijgt zeker 300.000 bezoekers per jaar vanwege de permanente aanwezigheid van het voormalig koninklijke jacht Britannia.

Lees ook:

Brand op tanker voor kust Porto

Zeiljacht vergaat in Stille Oceaan na aanvaring met walvis