Multimodaal Transport Expo

Ook op de korte afstand is binnenvaart interessant

‘Joint corridors’, ofwel de bundeling van ladingstromen in de containerbinnenvaart, kunnen de betrouwbaarheid van vervoer over water vergroten. De Groene Hart-corridor is hier een goed voorbeeld van. Die toont aan dat gedeelde verbindingen ook over korte afstanden interessant zijn. Onder leiding van Babiche van de Loo van de provincie Zuid-Holland bespraken Sebastiaan van Dorsser (ECT), Michel Bot (Danser) en Harm Zijderlaan (OTB) hun keuze voor deze manier van transport.

Een joint corridor hoeft niet altijd van de grond af te worden opgebouwd, ook bestaande verbindingen kunnen ervoor worden ingezet. Foto Joint Corridors Off Road

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer