Gezonken

OM vervolgt schippers van watertaxi en Spido voor aanvaring Erasmusbrug

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat beide schippers die betrokken waren bij de aanvaring tussen een watertaxi en een rondvaartboot van rederij Spido vervolgen. De zware aanvaring gebeurde op 21 juli 2022 onder de Erasmusbrug in Rotterdam.

Passagiers van de gekantelde watertaxi krijgen een reddingsdeken omgeslagen. (Foto Media TV)
Passagiers van de gekantelde watertaxi krijgen een reddingsdeken omgeslagen. (Foto Media TV)

‘De Zeehavenpolitie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie uitgebreid strafrechtelijk onderzoek gedaan naar het voorval. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van camerabeelden, verklaringen van getuigen en technisch en nautisch onderzoek. Uit het dossier komt volgens het OM naar voren dat beide schippers, weliswaar in verschillende mate, schuld hebben aan de aanvaring, waardoor mensen aan boord in een levensgevaarlijke situatie terechtkwamen’, schrijft het OM op haar website.

De watertaxi en de rondvaartboot Marco Polo van Spido kwamen in de middag van 21 juli met elkaar in aanvaring. De zes opvarenden van de watertaxi konden net op tijd ontsnappen uit de zinkende watertaxi. Hierbij speelde een andere watertaxi een cruciale rol. De opvarenden van de Marco Polo bleven ongedeerd.

Lees ook:

Andere watertaxi speelt cruciale rol bij reddingsoperatie na aanvaring bij Erasmusbrug

[VIDEO] Watertaxi zinkt na aanvaring met rondvaartboot Spido

OM vervolgt schippers van watertaxi en Spido voor aanvaring Erasmusbrug | Schuttevaer.nl
Gezonken

OM vervolgt schippers van watertaxi en Spido voor aanvaring Erasmusbrug

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat beide schippers die betrokken waren bij de aanvaring tussen een watertaxi en een rondvaartboot van rederij Spido vervolgen. De zware aanvaring gebeurde op 21 juli 2022 onder de Erasmusbrug in Rotterdam.

Passagiers van de gekantelde watertaxi krijgen een reddingsdeken omgeslagen. (Foto Media TV)
Passagiers van de gekantelde watertaxi krijgen een reddingsdeken omgeslagen. (Foto Media TV)

‘De Zeehavenpolitie heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie uitgebreid strafrechtelijk onderzoek gedaan naar het voorval. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van camerabeelden, verklaringen van getuigen en technisch en nautisch onderzoek. Uit het dossier komt volgens het OM naar voren dat beide schippers, weliswaar in verschillende mate, schuld hebben aan de aanvaring, waardoor mensen aan boord in een levensgevaarlijke situatie terechtkwamen’, schrijft het OM op haar website.

De watertaxi en de rondvaartboot Marco Polo van Spido kwamen in de middag van 21 juli met elkaar in aanvaring. De zes opvarenden van de watertaxi konden net op tijd ontsnappen uit de zinkende watertaxi. Hierbij speelde een andere watertaxi een cruciale rol. De opvarenden van de Marco Polo bleven ongedeerd.

Lees ook:

Andere watertaxi speelt cruciale rol bij reddingsoperatie na aanvaring bij Erasmusbrug

[VIDEO] Watertaxi zinkt na aanvaring met rondvaartboot Spido