Maritime Innovation Platform

Schuttevaer Award kanshebber #4: rondvaartboot Z9

De vierde genomineerde voor de Schuttevaer Award wordt gekozen door de lezers van Schuttevaer. De 13 kanshebbers worden deze week aan u voorgesteld. Vandaag kanshebber #4: Z9 van Zilvermeeuw.

Kanshebber voor de laatste nominatieplek op Maritime Innovation Platform: rondvaartboot Z9. Beeld Maritime Innovation Platform

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw neemt dit jaar een nieuwe rondvaartboot in de vaart. De nieuwe Z9 lijkt qua afmetingen op de Z8. Dat schip is in 2016 in de vaart genomen en vaart diesel-elektrisch. De nieuwe Z9 verschilt daarin van haar voorgangster, want zij is volledig elektrisch.

Na een lang traject van onderzoek, tekenwerk en gesprekken met de keuringsinstanties heeft Zilvermeeuw gekozen voor batterijen. Het is een flink accupakket, namelijk zo’n 1430 kW/h. Die wordt ’s nachts opgeladen aan de speciaal daarvoor gebouwde verzwaarde walstroomaansluiting.

Een ander verschil met haar voorganger is dat de Z9 een dubbeldekker is. Het schip heeft daardoor een capaciteit van 250 passagiers.

Maritime Innovation Platform

Drie van de vier genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn al bekend. De lezers van Schuttevaer bepalen wie de vierde nominatie wordt. Deze week worden de 13 kanshebbers aan u voorgesteld. De stembussen gaan 8 maart open.

Het Maritime Innovation Platform is 28 maart in het Energiehuis in Dordrecht. Daar staan de innovaties van maritiem Nederland in de schijnwerpers. Op het evenement wordt door het publiek de winnaar van de Schuttevaer Award gekozen. Wilt u erbij zijn en bepalen wie de Schuttevaer Award mee naar huis neemt? Aanmelden kan hier.

Lees ook:

Eerste drie genomineerden voor de Schuttevaer Award bekend

Schuttevaer Award kanshebber #3: E-Tug met wisselbare accupacks