Zagen

Luchtbel redt schipper in gezonken houten jacht

Een kleine luchtbel in een houten jacht heeft het leven van een man gered. In de haven van Farmsum kreeg de brandweer een melding van een zinkend schip. De anonieme melder vermoedde dat de schipper nog aan boord was. Nadat het schip met een kraan van een buurbedrijf was gestabiliseerd, konden de reddingswerkers op zoek naar de man. Met klopsignalen werd de schipper opgespoord.

Een kleine luchtbel in een houten jachtheeft het leven van een man gered
Een kleine luchtbel in een houten jachtheeft het leven van een man gered. Foto ProNews

De man zat onder het dek met een minimale hoeveelheid lucht en kon hier niet zelfstandig uit komen. De brandweer moest een gat in het dek zagen, daarna kon de man uit zijn benarde positie worden bevrijd. Vervolgens is hij met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer was het slachtoffer onderkoeld, maar aanspreekbaar. Hoe het schip kon zinken is niet bekend.

Lees ook:

Bemanning helpt brandweer bij takelklus

Varen op koeienvlaaien? MOL gaat het testen

Luchtbel redt schipper in gezonken houten jacht | Schuttevaer.nl
Zagen

Luchtbel redt schipper in gezonken houten jacht

Een kleine luchtbel in een houten jacht heeft het leven van een man gered. In de haven van Farmsum kreeg de brandweer een melding van een zinkend schip. De anonieme melder vermoedde dat de schipper nog aan boord was. Nadat het schip met een kraan van een buurbedrijf was gestabiliseerd, konden de reddingswerkers op zoek naar de man. Met klopsignalen werd de schipper opgespoord.

Een kleine luchtbel in een houten jachtheeft het leven van een man gered
Een kleine luchtbel in een houten jachtheeft het leven van een man gered. Foto ProNews

De man zat onder het dek met een minimale hoeveelheid lucht en kon hier niet zelfstandig uit komen. De brandweer moest een gat in het dek zagen, daarna kon de man uit zijn benarde positie worden bevrijd. Vervolgens is hij met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer was het slachtoffer onderkoeld, maar aanspreekbaar. Hoe het schip kon zinken is niet bekend.

Lees ook:

Bemanning helpt brandweer bij takelklus

Varen op koeienvlaaien? MOL gaat het testen