kleine schepen

Harbers: ‘Herziening overgangsbepalingen CCR mogelijk bij grote vraag’

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft bevestigd dat ook de Nederlandse regering heil ziet in herziening van de technische voorschriften voor de binnenvaart, waarvan de overgangstermijn vanaf 1 januari 2035 afloopt. Hij roept scheepseigenaren op hiervoor een beroep te doen op de hardheidsclausule.

'Als er meerdere aanvragen komen voor afwijking van dezelfde regels, zou dit op internationaal niveau argumenten kunnen creëren voor een meer algemene oplossing en/of herziening van deze regel', aldus minister Harbers. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Harbers: ‘Herziening overgangsbepalingen CCR mogelijk bij grote vraag’ | Schuttevaer.nl
kleine schepen

Harbers: ‘Herziening overgangsbepalingen CCR mogelijk bij grote vraag’

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat heeft bevestigd dat ook de Nederlandse regering heil ziet in herziening van de technische voorschriften voor de binnenvaart, waarvan de overgangstermijn vanaf 1 januari 2035 afloopt. Hij roept scheepseigenaren op hiervoor een beroep te doen op de hardheidsclausule.

'Als er meerdere aanvragen komen voor afwijking van dezelfde regels, zou dit op internationaal niveau argumenten kunnen creëren voor een meer algemene oplossing en/of herziening van deze regel', aldus minister Harbers. Foto ANP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer