Primeur

Disney-cruiseschip doet voor het eerst Rotterdam aan

Voor het eerst komt er een cruiseschip van het immer uitdijende Disney-imperium naar Rotterdam. Aan boord uiteraard veel bekende Disney-figuren en kinderattracties, maar ook ‘adult only’-delen voor wie het kinderparadijs even wil ontvluchten.

Een van schepen uit de steeds groter wordende Disney-vloot. 2022, iStock, Wirestock

Nick Hoogeweij van Cruise Port Rotterdam duidt tegenover RTV Rijnmond het unieke karakter van deze call: ‘Elke maatschappij is natuurlijk bijzonder, maar het gebeurt niet vaak dat je Mickey Mouse en Goofy een bezoek brengen aan de stad.’

Plek voor 4000 mensen

De Disney Dream zal komende zomer Rotterdam aandoen, als tussenstop op weg naar Scandinavië. Het 339 meter lange schip biedt accommodatie aan zo’n 4000 mensen en die kunnen zich vermaken met vele tientallen vormen van vermaak, waaronder veel activiteiten die zijn gebaseerd op personages en verhalen uit de Disney filmstudio’s. Het is nog niet duidelijk of na de Dream vaker Disney-schepen Rotterdam gaan aandoen.

Lees ook:

Cruiserederijen implementeren massaal Starlink aan boord

Rotterdam krijgt definitief walstroom voor cruiseschepen

Disney-cruiseschip doet voor het eerst Rotterdam aan | Schuttevaer.nl
Primeur

Disney-cruiseschip doet voor het eerst Rotterdam aan

Voor het eerst komt er een cruiseschip van het immer uitdijende Disney-imperium naar Rotterdam. Aan boord uiteraard veel bekende Disney-figuren en kinderattracties, maar ook ‘adult only’-delen voor wie het kinderparadijs even wil ontvluchten.

Een van schepen uit de steeds groter wordende Disney-vloot. 2022, iStock, Wirestock

Nick Hoogeweij van Cruise Port Rotterdam duidt tegenover RTV Rijnmond het unieke karakter van deze call: ‘Elke maatschappij is natuurlijk bijzonder, maar het gebeurt niet vaak dat je Mickey Mouse en Goofy een bezoek brengen aan de stad.’

Plek voor 4000 mensen

De Disney Dream zal komende zomer Rotterdam aandoen, als tussenstop op weg naar Scandinavië. Het 339 meter lange schip biedt accommodatie aan zo’n 4000 mensen en die kunnen zich vermaken met vele tientallen vormen van vermaak, waaronder veel activiteiten die zijn gebaseerd op personages en verhalen uit de Disney filmstudio’s. Het is nog niet duidelijk of na de Dream vaker Disney-schepen Rotterdam gaan aandoen.

Lees ook:

Cruiserederijen implementeren massaal Starlink aan boord

Rotterdam krijgt definitief walstroom voor cruiseschepen