Tuchtcollege voor de Scheepvaart

Kapitein schoot ernstig tekort bij dodelijk ongeval sleepboot En Avant 7

Vanwege een ongeval waarbij een matroos om het leven kwam en een stagiair zwaargewond raakte mag de kapitein van sleepboot En Avant 7 twee maanden niet varen. Het Tuchtcollege voor de Scheepvaart schorst hem voor zes maanden, maar daarvan zijn er vier voorwaardelijk wegens verzachtende omstandigheden. Ook de kapitein van een andere sleepboot, die tijdens het incident in een begeleidende rol aan boord was, mag twee maanden niet varen.

De En Avant 7 waarop het ongeval in augustus 2021 gebeurde. 2022, Muller Dordrecht

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer