Catamaran op waterstof en zonne-energie

Innovation Yachts wint Ocean Tribute Award op Boot Düsseldorf

Innovation Yachts heeft de ‘Ocean Tribute’ Award gewonnen op de watersportbeurs Boot Düsseldorf. Op maandag 23 januari werd de prijs uitgereikt voor ’s werelds eerste volledig recyclebare en duurzame composiet catamaran, die is ontworpen en geproduceerd voor serieproductie. De IY LBV35 is het eerste model in een nieuwe serie die elektrisch aangedreven wordt, door zowel zonne-energie als waterstof.

Op het podium stonden (van links naar rechts): Hannes Jaenicke, Wolfram Diener, Norbert en Marion Sedlacek, Professor Dr. Alexander Liegl, Hans-Peter Walpurgis (Seabob), Petros Michelidakis, H.E. Lorenzo Ravano (Ambassadeur van het Vorstendom Monaco), Frank Schweikert (Deutsche Meeresstiftung) en presentator Dirk Steffens. Foto Boot

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer