Reparaties

Cruiseschip Queen Victoria met passagiers en al in Spaans droogdok

Het cruiseschip Queen Victoria heeft een bijzondere extra stop toegevoegd aan haar 16-daagse reis rond de Canarische Eilanden. Na bezoeken aan Lanzarote, Fuerteventura en Tenerife ligt het schip sinds maandag 2 januari in het droogdok van scheepswerf Navantia in Cadiz voor enkele reparaties.

Queen Victoria vervolgt in de middag van 4 januari haar reis. Foto Wikimedia

De bezoekers stapten 23 december in Southampton aan boord voor een speciale feestdagen-cruise. Kerstmis is gevierd op volle zee en het nieuwe jaar werd ingeluid op het Portugese eiland Madeira. Vervolgens zou het schip op dag 12 januari aankomen in Cadiz, maar dan wel aan de daarvoor bedoelde kade van de Zuid-Spaanse stad vlakbij het centrum

Het 294 meter lange cruiseschip van de Cunard Line ligt nu in het droogdok van de Spaanse werf  voor reparaties aan de schroeven, meldt The Maritime Executive. Passagiers kunnen wel van boord, maar komen dan terecht in een weinig toeristisch gebied. Daarom worden shuttlebussen ingezet om de passagiers de bewoonde wereld in te loodsen.

Deze Duitse cruisefan kreeg van vrienden aan boord van de Queen Victoria bijzondere foto’s.

Op sociale media zijn diverse foto’s te zien van het bijzondere gegeven. Zoals op de Facebook-pagina van deze Duitse fan van cruiseschepen.

Wereldreis

Verwacht wordt dat het schip in de middag van 4 januari haar terugreis naar thuishaven Southampton kan vervolgen. Om op tijd terug te zijn voor de volgende trip wordt de laatste plek van bestemming, Lissabon, overgeslagen. De Queen Victoria, met accommodatie voor 2014 passagiers, vertrekt op 7 januari voor een tweedaagse cruise naar Hamburg. Om vervolgens op 11 januari te beginnen aan een 101-daagse cruise rond de wereld. Vanuit Southampton, naar onder andere New York, Mexico, Hawaï, Nieuw-Zeeland, Sydney, Indonesië, Oman, Lissabon en weer terug naar Southampton.

Lees ook:

Rotterdam krijgt definitief walstroom voor cruiseschepen

Wordt Royal Caribbean’s Icon of the Seas het grootste cruiseschip van de wereld?