Oversteek

Engelse CK-304 Lauren Anne krijgt nieuwe hoofdmotor in Den Oever

De ruim 13 meter lange CK-304 Lauren Anne uit Zuid-Engeland heeft de oversteek naar Den Oever gemaakt om bij Machinefabriek Luyt een nieuwe hoofdmotor te laten plaatsen.

De CK-304 aan de kade bij Luyt in Den Oever. Foto Bram Pronk

De CK-304 maakt deel uit van een vlootje van 30 voornamelijk kleine tot zeer kleine vissersschepen met het letterteken CK van Colchester op de boeg. Het merendeel heeft een lengte van 10 meter of minder. De CK-304 vist voornamelijk met de boomkor in het zuiden van Het Kanaal, maar is ook uitgerust om met borden te vissen. Hoewel ingeschreven in het register van Colchester is de officiële thuishaven Shoreham-by-Sea.

Het visserijregister van het Verenigd Koninkrijk telde volgens de UK fishing vessel list per 1 december 2022 ruim 3900 van dergelijke kleine schepen. Ruim 1100 schepen hebben een lengte van meer dan 10 meter. De Engels gevlagde vriestrawler H-72 Frank Bonefaas van de Cornelis Vrolijk Group uit IJmuiden is met 119,65 meter het grootste vissersschip van het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:

Deense L-757 Aaltje Postma ver van huis

Eerst verbod en nu uitstel voor garnalenvissers

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer