ZEDhub

Waterbouwers zoeken samenwerking voor uitstootvrij baggeren

Emissieloos baggeren in 2030. Dat is het doel van het project ZEDhub (Zero Emission Dredging) dat zo’n twee jaar geleden werd opgezet door Van Oord, Boskalis, IHC en Damen in samenwerking met Deal Drecht Cities en Dordrecht Academy. Omdat die vier grote spelers als eerste instapten, is het volgens Arjen de Jong van ZEDhub voor andere partijen interessanter om mee te doen. ‘Samenwerken en kennisdelen is essentieel, want er moeten echt grote stappen worden gezet.’

Baggerwerkzaamheden door Van Oord, één van de vier grote bedrijven die vanaf het begin meewerkt binnen ZEDhub. 2022, ZEDhub

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer