Estuaire vaart

Vlaamse estuaire binnenvaartschepen kunnen straks ook in Nederland laden

De Vlaamse estuaire vaart kan straks ook pendelen vanuit Nederlandse havens naar Zeebrugge. Dat zijn de Vlaamse ministers van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Vincent Van Quickenborne van Noordzee en de Nederlandse minister Mark Harbers overeengekomen.

Mark Harbers (l), Lydia Peeters en Vincent Van Quickenborne (r) schudden de handen. Foto LinkedIn / Lydia Peeters

Estuaire vaart is vervoer met versterkte binnenvaartschepen langs de Noordzeekust. Het is de enige mogelijkheid om met grote binnenvaartschepen de zeehaven van Zeebrugge te bereiken. De schepen worden ingezet voor containervervoer tussen Zeebrugge en Antwerpen.

De schepen mogen dit soort reizen niet maken vanuit Nederlandse havens, omdat dit wordt gezien als internationale zeereis. Daar zitten bepaalde eisen en regels aan. Maar daarvoor komt nu een uitzondering voor de estuaire binnenvaartschepen, zodat die ook vanuit Vlissingen de oversteek naar Zeebrugge kunnen gaan maken.

‘Dit is dus niet enkel een mijlpaal voor een betere binnenvaartontsluiting van de haven in Zeebrugge, maar zal tegelijk leiden tot een boost voor de sector. Ook North Sea Port wordt door het toevoegen van de haven van Vlissingen op het traject beter bereikbaar voor deze schepen’, schrijft Lydia Peeters op haar LinkedIn. Het wachten is nu op de uitwerking van een juridische verdragsovereenkomst.

Lees ook:

Binnenvaartschip Amberes krijgt Stage V-motoren

Vlaanderen versoepelt eisen estuaire binnenvaartschepen

Vlaamse estuaire binnenvaartschepen kunnen straks ook in Nederland laden | Schuttevaer.nl
Estuaire vaart

Vlaamse estuaire binnenvaartschepen kunnen straks ook in Nederland laden

De Vlaamse estuaire vaart kan straks ook pendelen vanuit Nederlandse havens naar Zeebrugge. Dat zijn de Vlaamse ministers van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en Vincent Van Quickenborne van Noordzee en de Nederlandse minister Mark Harbers overeengekomen.

Mark Harbers (l), Lydia Peeters en Vincent Van Quickenborne (r) schudden de handen. Foto LinkedIn / Lydia Peeters

Estuaire vaart is vervoer met versterkte binnenvaartschepen langs de Noordzeekust. Het is de enige mogelijkheid om met grote binnenvaartschepen de zeehaven van Zeebrugge te bereiken. De schepen worden ingezet voor containervervoer tussen Zeebrugge en Antwerpen.

De schepen mogen dit soort reizen niet maken vanuit Nederlandse havens, omdat dit wordt gezien als internationale zeereis. Daar zitten bepaalde eisen en regels aan. Maar daarvoor komt nu een uitzondering voor de estuaire binnenvaartschepen, zodat die ook vanuit Vlissingen de oversteek naar Zeebrugge kunnen gaan maken.

‘Dit is dus niet enkel een mijlpaal voor een betere binnenvaartontsluiting van de haven in Zeebrugge, maar zal tegelijk leiden tot een boost voor de sector. Ook North Sea Port wordt door het toevoegen van de haven van Vlissingen op het traject beter bereikbaar voor deze schepen’, schrijft Lydia Peeters op haar LinkedIn. Het wachten is nu op de uitwerking van een juridische verdragsovereenkomst.

Lees ook:

Binnenvaartschip Amberes krijgt Stage V-motoren

Vlaanderen versoepelt eisen estuaire binnenvaartschepen