Mensensmokkel

Samira in de greep van verstekelingen

‘Ik schrok mij helemaal lam. Kijken er ineens vreemde ogen naar binnen op de brug. In de nacht, midden op zee.’ Dat is het moment waarop eerste stuurman Gijs Bakker* van de coaster Samira zich realiseert dat er verstekelingen aan boord zijn. Hij alarmeert zijn kapitein, die beneden ligt te slapen. Bakker houdt de deur dicht en ervaart de situatie als bedreigend. Er volgen lange dagen van spanning en onzekerheid.

De verstekelingen scheppen een luchtje op het achterdek. De mannen kenden elkaar vermoedelijk niet, wat kan duiden op georganiseerde mensensmokkel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Samira in de greep van verstekelingen | Schuttevaer.nl
Mensensmokkel

Samira in de greep van verstekelingen

‘Ik schrok mij helemaal lam. Kijken er ineens vreemde ogen naar binnen op de brug. In de nacht, midden op zee.’ Dat is het moment waarop eerste stuurman Gijs Bakker* van de coaster Samira zich realiseert dat er verstekelingen aan boord zijn. Hij alarmeert zijn kapitein, die beneden ligt te slapen. Bakker houdt de deur dicht en ervaart de situatie als bedreigend. Er volgen lange dagen van spanning en onzekerheid.

De verstekelingen scheppen een luchtje op het achterdek. De mannen kenden elkaar vermoedelijk niet, wat kan duiden op georganiseerde mensensmokkel.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer