Donau

Passerende vaart brengt drakenboot in gevaar

Twee passerende binnenvaartschepen hebben de bemanning van een drakenboot op de Oostenrijkse Donau zondag 30 oktober angstige momenten bezorgd. Volgens getuigen liep de boot met 20 opvarenden vol door hoge golven.

De hulpdiensten moesten eraan te pas komen om de opvarenden van de drakenboot uit het water te vissen. Foto Feuerwehr Ottensheim

Door het binnenstromende water vervulde de drakenboot snel. Een aantal van de opvarenden kon zich aan de boot vastklampen. Anderen zagen kans de 75 meter naar de kant te zwemmen. Het incident gebeurde rond 15:20 uur beneden de stuw van Ottensheim/Wilhering bij Ottensheim. De brandweer, politie en het Rode Kruis kwam eraan te pas om de opvarenden uit het water te vissen. Twee personen moesten door ambulancepersoneel worden verzorgd. Geen van de peddelaars hoefde naar het ziekenhuis.

Lees ook:

Vissers overleven ondergang BA-55 voor Schotse kust

Drenkelingen net voor duister gered door Duitse redders

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer