Uitspraak Raad van State

CO2-opslagproject Porthos vertraagd, bouwvrijstelling stikstof van tafel

De bouwvrijstelling stikstof voldoet niet aan het Europese natuurbeschermingsrecht en dus mag deze vrijstelling bij bouwprojecten niet worden gebruikt. Dat heeft de Raad van State 2 november besloten in de zaak over het zogenoemde Porthos-project, waarbij CO2 wordt opgeslagen in de Rotterdamse haven en afgevoerd naar lege gasvelden onder de Noordzee. Het project loopt door de beslissing vertraging op, maar is nog niet van de baan.

De zaak rondom de tijdelijke vrijstelling speelde rondom het Porthos-project in de haven van Rotterdam. Beeld Porthos

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer