Column

Zware Kees: Elburg aanlopen

Terwijl haar bijna spierwitte haar in pieken om haar hoofd slierten, wijst ze in de verte. ‘Kijk, daar! Dáár was toen de pier. Ik ben hier geboren, moet u weten. En als kind, ik was toen een jaar of vijf, liep ik hélemaal naar het uiteinde om mijn vader binnen te zien lopen. Mijn oudere zus ging natuurlijk mee, die kon zwemmen. Mocht ik te water raken dan kon zij mij achterna springen!’

Elburg beschikt over een vloot prachtig gerestaureerde botters. Ruim 100 jaar geleden visten er zo'n 3000 op de Zuiderzee. Maar na de komst van de Afsluitdijk raakte de vloot snel in verval. Foto Kees Wiersum

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer