Infrastructuur

Rijkswaterstaat pakt 100 jaar oude stuwen in Maas aan

Rijkswaterstaat gaat de komende drie jaar in totaal vier honderd jaar oude stuwen in de Maas opknappen. Het gaat om een grote onderhoudsbeurt. Grootschalige renovatie of complete vervanging van de stuwen volgt pas later, aldus Rijkswaterstaat. De komende jaren wordt wel ook de bediening en besturing van de oude bouwwerken in de rivier gemoderniseerd.

Het sluizencomplex van Sambeek. Foto Rijkswaterstaat / Flying Eye

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Rijkswaterstaat pakt 100 jaar oude stuwen in Maas aan | Schuttevaer.nl
Infrastructuur

Rijkswaterstaat pakt 100 jaar oude stuwen in Maas aan

Rijkswaterstaat gaat de komende drie jaar in totaal vier honderd jaar oude stuwen in de Maas opknappen. Het gaat om een grote onderhoudsbeurt. Grootschalige renovatie of complete vervanging van de stuwen volgt pas later, aldus Rijkswaterstaat. De komende jaren wordt wel ook de bediening en besturing van de oude bouwwerken in de rivier gemoderniseerd.

Het sluizencomplex van Sambeek. Foto Rijkswaterstaat / Flying Eye

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer