STL Kalkar

Binnenvaart-innovatieprijs voor Synthese 18 van HGK Shipping

De tiende ‘Innovationspreis Binnenschifffahrt’ van verzekeraar Allianz-Esa is vorige week uitgereikt aan HGK Shipping. Het bedrijf kreeg de prijs voor de Synthese 18, een speciaal voor extreem laagwater ontworpen dieselelektrisch aangedreven tanker, gebouwd door Scheepswerf De Gerlien-Van Tiem. Het schip is onder meer voorzien van het data-informatie en analysesysteem ST Brain van het Rotterdamse Shipping Technology.

Procuratiehouder Stefan Franke (l) van verzekeraar  Allianz-Esa, overhandigt CEO Steffen Bauer van HGK Shipping de Innovationspreis Binnenschifffahrt. Op de achtergrond de Synthese 18. Foto HGK Shipping

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer