Koningssloep

Zware Kees: Koninklijke chaloupe

Na een lange periode met dagen die je liever buiten doorbrengt dan in een museum, is er wat verkoeling. Ideaal om nu het scheepvaartmuseum in Amsterdam te bezoeken. Heel lang geleden ben ik daar al eens geweest. Ik was toen nog een kind. Imposant toen, al die enorme scheepsmodellen, het wapen van de spiegel van het Engelse vlaggenschip HMS Royal Charles (nog gejat door Michiel de Ruyter) en nog veel meer maritieme zaken. Enorme indruk maakte dit op mij, opgroeiende jongen die naar zee wilde. 

Wie weet, vereenzelvigde koning Willem II zich wel met Neptunus, mijmerend onder zijn luifel, varend op het IJ…

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer