Storm

Cruiseschip Viking Sea breekt los in Ravenna

Het cruiseschip Viking Sea, met 870 passagiers en 200 bemanningsleden aan boord, is zondag 18 september in de Corsini-haven van Ravenna tijdens een zware storm losgebroken van haar trossen.

De Viking Sea in zwaar weer tijdens de reddingsoperatie in de haven van Ravenna. Foto Guardia Costieri Ravenna

Tijdens de storm werden windsnelheden tot 159 kilometer per uur gemeten. Het 228 meter lange schip onder Noorse vlag dreigde tegen een andere cruiseterminal te verdagen maar liep zondagochtend rond negen uur vast op de zandige bodem van een ondiep deel van de haven. Met behulp van vijf sleepboten en een schip van de kustwacht kon het schip ’s middags weer worden verhaald naar de kade. Onder bemanning en passagiers vielen geen gewonden. Volgens een woordvoerder van Viking ging tijdens de bergingsoperatie het leven aan boord gewoon door.

Lees ook:

Koopvaardijschip Sea Eagle kapseist in haven van Iskenderun

Hefschip Jan De Nul breekt los in orkaan