Nieuwe sluis

Na acht jaar mogelijk oplossing voor financiering Kornwerderzand

De provincie Friesland overweegt een fonds in te stellen voor de financiering van de nieuwe sluis Kornwerderzand in de Afsluitdijk. Het bedrijfsleven moet 26,5 miljoen euro bijdragen, maar om voortgang te maken is de provincie bereid dat bedrag voor te schieten. Dat zou betekenen dat kan worden begonnen met de werkzaamheden.

De nieuwe sluis wordt toegankelijk voor schepen met een diepgang van 4,70 meter. De breedte gaat van 14 naar 25 meter. De huidige draaibruggen worden basculebruggen en de vaargeulen in het IJsselmeer en Ketelmeer worden verdiept. 2022, Rijkswaterstaat

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer