Deloitte

Concurrentiepositie Nederlandse zeevaart verslechtert

De Nederlandse zeescheepvaart verliest terrein, mede doordat veel andere landen royalere fiscale regelingen hanteren. Daardoor komt het gelijke speelveld voor de Nederlandse rederijen onder druk te staan. Dat concludeert accountantskantoor Deloitte, dat in opdracht van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) de drie Nederlandse fiscale regelingen voor de zeevaart heeft geëvalueerd.

De tonnageregeling, de afdrachtvermindering zeevaart en de willekeurige afschrijving op zeeschepen zorgen voor een verminderde concurrentiepositie van de Nederlandse zeevaart. Foto Niels Johannes / Wikimedia Commons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer