Multraship

Brand op schip Survey op Westerschelde

Op de Westerschelde is dinsdag ter hoogte van Baarland brand uitgebroken aan boord van het schip Survey. Er zijn diverse hulpdiensten opgeroepen maar de brand is inmiddels zijn geblust.

De brand werd rond 14.55 uur ontdekt nadat er kortsluiting was ontstaan op de Survey.
De brand werd rond 14.55 uur ontdekt nadat er kortsluiting was ontstaan op de Survey

De brand werd rond 14.55 uur ontdekt nadat er kortsluiting was ontstaan op de Survey waarna alle elektra was uitgeschakeld. De KNRM-reddingboten Jan van Engelenburg (Hansweert) en Zeemanshoop (Breskens) en de zogeheten Maritime Incident Response Group (MIRG) van de brandweer zijn opgeroepen om het incident te bestrijden.

Het MIRG-team van de brandweer gaat er naar toe vanuit Vlissingen met de reddingsboot van de KNRM uit Breskens”, zo laat de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) weten. Rond 15.20 uur meldde de Veiligheidsregio dat de brand geblust zou zijn maar dat de brandweer nog wel een nacontrole zou gaan doen.

De brand heeft op dit moment geen gevolgen voor het scheepvaartverkeer. De Multraship Responder van sleep- en bergingsbedrijf Multraship is inmiddels aanwezig bij de incidentlocatie. Hetzelfde geldt voor het vaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat. Uiteindelijk was de boot langszij genomen en meegesleept richting Terneuzen.