Uitbreiding

Catom wil bunkerstations Slurink overnemen

De bunkerstations van Slurink komen waarschijnlijk in handen van Catom, dat zich eveneens bezighoudt met de verkoop van brandstoffen en smeermiddelen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet nog instemmen met de plannen.

Eén van de zes bunkerstations van Slurink. 2021, Slurink

Slurink uit Dordrecht bestaat al ruim anderhalve eeuw en exploiteert momenteel zes bunkerstations in Nederland. Die zijn te vinden in Vlissingen, Hansweert, Zaltbommel, Dordrecht, Lobith en Amsterdam. Aan de diverse bunkerpunten zijn ook winkels verbonden met een assortiment aan producten die aan boord van schepen van pas komen. Het bedrijf verzorgt daarnaast bunkeringen in het buitenland.

Binnenvaart en visserij

Catom, gevestigd in Breda, houdt zich bezig met de in- en verkoop van motorbrandstoffen en smeermiddelen. Dat gebeurt vooral ten behoeve van het wegvervoer, maar er worden ook brandstoffen, smeermiddelen en aanverwante artikelen aan de binnenvaart en visserij geleverd onder de vlag van OK Marine. De voorgenomen overname van Slurink zou dus een uitbreiding van die activiteiten betekenen.

De bedrijven hebben op 13 september toestemming gevraagd aan de ACM voor de overname. Op 16 september is daarover gepubliceerd in de Staatscourant en sinds die dag hebben belanghebbenden zeven dagen de tijd om bij de ACM te reageren op de melding.

Lees ook:

HAL dichtbij overname Boskalis

Bunkerbootschipper Niels van der Kooi dankt varend bestaan aan aardrijkskundeleraar